Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 17-02-2019 08:33:14
Geldzaken & Recht

Door fout monteur onnodig nieuwe oven gekocht.

De oven is 6 tot 7 jaar oud en kost bij de winkel van de monteur €799. elders vast wel €100 lager.
als je rekent dat de oven €799 kost en 7 jaar is gebruikt, dan is de gebruiksduur van die oven volgens de richtlijn van techniek nederland, die door electronica winkels gebruikt worden, 8 jaar. restwaarde €100.
kost de oven €699, dan is de gebruiksduur 7 jaar en afgeschreven.
https://www.technieknederland.nl/onze-leden/waar-staan-onze-leden-voor/gebruiksduurverwachting" target="_blank">https://www.technieknederland.nl/onze-leden/waar-staan-onze-leden-voor/gebruiksduurverwachting

had je geklaagd bij de verkoper van de oven, dan had je mogelijk op basis van de gebruiksduurverwachting €100 terug kunnen krijgen voor de oude oven. heb je niet gedaan.
je hebt een monteur een kapotte oven laten repareren, wat niet gelukt is. de monteur heeft nieuwe knoppen op de oven gezet.
niets vernield, alleen de printplaat niet goed vastgezet, waardoor hij het alsnog niet deed, dat was een fout van de monteur.
een andere monteur heeft gratis de printplaat vastgezet. de oven deed het toen weer. de eerste monteur kon de fout niet meer herstellen en je hebt je reparatiekosten teruggekregen. inclusief de nieuwe knoppen, neem ik aan.daarmee is de fout hersteld. . recht op een nieuwe oven heb je niet, de oven doet het toch weer.