Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ex
Expansievatje - 18-02-2019 13:59:09
Geldzaken & Recht

Cv-installatie bedrijf stuurt factuur 5 keer zo hoog als offerte

Vriezen gebeurt uit veiligheid met 2 man, als het mis gaat kan er 1 monteur naar de auto rennen / iets uitzetten / dweilen terwijl de ander bv een opgetreden lekkage probeert te verhelpen.  en vriesklusjes duren lang, en dat is voor een groot gedeelte idd alleen maar wachten..... ( betaald ) 

vaak betaal je dan niet voor 1 monteur € 55 of € 60 per uur, maar voor een monteur met hulp, of ploeg, een iets hoger tarief.

er is geen offerte bedrag afgesproken.  wat u verzuimd heeft te vragen, is hoe lang de gemiddelde vries-operatie incl. vervangen kraan zou duren.    u had dan kunnen weten hoe lang alle werkzaamheden zouden kunnen duren, en hoe hoog de rekening uiteindelijk zou kunnen zijn.     er is nu gewoon op regie-basis werk uitgevoerd, waarbij ieder uur berekend werd.

uitgaande van 4  kranen is per kraan 2 uur + kraan = globaal € 200 x 4 = € 800 te hanteren.  hierna voorrijden, en btw.  € 821 klinkt dan niet eens zo gek, als ze alle 4 gedaan zouden zijn.

maar niet passende klemmetjes of kranen, en materiaal moeten halen, is niet uw probleem.  prutswerk .

een  leiding bevriezen terwijl de cv nog werkt is tegen de klippen op werken, stap 1 is dan ook om de cv ketels en pompen uit te zetten, of om de afsluiters in bv de kelderboxen dicht te draaien. waarom u hiervoor een apart bedrag voor krijgt berekend is onduidelijk, als dit niet de middag of avond ervoor zou zijn gebeurd.  het is in ieder geval niets meer dan arbeidsloon.

ik zou de installateur in de gelegenheid stellen om tegen betaling van € 821 ook de 4e kraan te laten plaatsen, en daarna snel afscheid van elkaar te nemen.  en anders aanzeggen bij de uneto vni aan te kloppen ( geschillencomissie, mits installateur daar aangesloten )


maar, zoals ue zelf al aangeeft, vooral veel leermomentjes voor je zelf.