Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 18-02-2019 13:59:51
Geldzaken & Recht

Ontslagbrief na aanleiding van ons gesprek maar nooit gesprek gehad. mag dit?

Als het een tijdelijk contract betreft moet de werkgever driee maande voorafgaand aan de afloopdatum schriftelijk mededelen dat het contract niet verlengd gaat worden. een reden hoeft dan niet omdat het een tijdelijk contract is.

als wel een reden wordt opgegeven moet dit een correcte zijn. als er geen gesprek heeft plaatsgevonden zou ik zeker bij het bedrijf gaan vragen hoe dit zit. eventueel kunt u dan beslissen of het zin heeft een advocaat in de arm te nemen.
datkan gunstig uitpakken. mijn contract ging eens niet door op grond van fictieve redenen, dat wilden ze afkopen voor 5000€,
was een tweejarig contract waarvan nog dik een jaar te gaan. werd na onderhandelingen tussen advocaat en bedrijf een bedrag van 40000€ dus acht maal zoveel. maar ik ken de situatie waarin uw famililid verkeert natuurlijk niet. 
ga niet zomaar akkoord.