Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-02-2019 17:31:15
Geldzaken & Recht

Verhuurder wil huurder laten opdraaien voor kosten van andere huurders

Dit is een kwestie van toch maar met elkaar de asu medebewoner opsporen. een mogelijkheid daarvoor is aan de verhuurder te vragen om een camera te plaatsen. de vraag kan uiteraard zijn of het wel een bewoner is die dit doet. dus ook reden om te vragen om een camera.

ik ben van mening dat uw verhuurder dit niet kan en mag doen en om die reden: doe navraag bij en/of het juridisch loket en/of bij de woonbond.

https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/   en/of https://www.woonbond.nl/" target="_blank">https://www.woonbond.nl/

de verhuurder dient hiervoor m.i. actie te nemen.

toen ik begon aan mijn reactie was de reactie van @ternomin nog niet zichtbaar. handhaving van uw gemeente inschakelen kan ook een optie zijn en hoe dan ook is voor het plaatsen van een toezichtcamera een vergunning noodzakelijk. vanuit de gemeente kan men m.b.t. het opruimen alleen iets doen als het afval niet op eigen terrein van de verhuurder wordt geplaatst met uitzondering van ook de verhuurder 'aanschrijven'.

(ik meld dat op basis van de ervaringen met het feit  dat al meer dan een jaar een buurtbeonerbewoner bij mij zijn/haar afval naast een diftar naast mijn tuin dumpt in weekeinde nachten, steeds in dezelfde supermarkttassen)