Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tdmduc
tdmduc - 23-02-2019 19:04:10
Computers & Telefonie

Onterechte afschrijving paypal

hetzelfde is mij overkomen.


ik ben redelijk ingeburgerd als icter en als het gaat om veiligheid adviseer ik veel. maar ook ik moest even slikken toen het volgende gebeurde.


via mijn ergens achterhaalde google wachtwoord(ooit via een bekende site gehackt net als vele nederlanders) zijn ze achter op onverklaarbare manier mijn paypal binnengewandeld. (ondanks google veiligheids meldingen, maar goed om 4 uur lig ik te slapen))


omdat dit snachts om 4 uur gebeurde kwam ik er pas de volgende dag achter omdat ik opeens wel heel weinig salaris meer over had op mijn rekening.


via paypal "ongeautoriseerde activiteit melden" kwam al het geld binnen anderhalve dag weer retour.


tevens had ik 800 mails in mijn bak staan die allemaal ter bevestiging gestuurd waren omdat de fraudeur-robot in minder dan 45 minuten een 1000-tal accounts en aankopen heeft getracht aan te maken. ik ben er een dagje zoet mee geweest, o.a. winkels gewaarschuwd waar ze goederen besteld hadden en afleveradressen in spanje(obscure loodsjes zag ik via google maps).


ik heb nu al mijn accounts aangepast met verschilende wachtwoorden met 13 karakters die ik zelf niet eens kan onthouden maar het moet maar.


nooit altijd en overal dezelfde wachtwoorden gebruiken ook al denkje dat het wachtwoord stevig genoeg is want dat was vermoedlijk mijn "fout".