Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 27-02-2019 12:28:24
Vrije tijd & Tuin

Snoeiafval van de buren in onze tuin

Helaas voor u kunt u ze daar niet toe dwingen. wel een stel a-socialen heeft u achter u wonen. dat belooft nog wat voor de toekomst. u kunt het snoeiafval natuurlijk wel over het hek gooien en dan maar zien wat er van komt.



buurman, ruim je bladeren op!

"kan ik van mijn buurman eisen dat de bladeren die in mijn tuin zijn gevallen van de bomen in de tuin van de buurman ook door die buurman worden opgeruimd?"


antwoord:
nee, je kunt niet succesvol afdwingen dat je buurman de bladeren van zijn bomen komt opruimen als de bladeren in je tuin zijn gevallen. we zullen dit toelichten.


burenrecht
het https://nl.hellolaw.com/wonen/burenconflict/burenrecht" target="_blank">burenrecht regelt de rechten en plichten van buren en hun erven. zo bepaalt de wet op welke manier buren hun rechten kunnen uitoefenen ten aanzien van een gemeenschappelijke muur en wat wel en niet is toegestaan met betrekking tot bomen bij de erfgrens.


erfgrens
om overlast van vallende bladeren en takken te beperken bepaalt de wet dat in de meeste gevallen bomen niet binnen twee meter van de https://nl.hellolaw.com/wonen/burenconflict/erfgrens-en-erfafscheiding" target="_blank">erfgrens mogen staan. desondanks kan het voorkomen dat bomen toch binnen die twee meter staan (er zijn situaties waarin dat mag) of dat takken van een boom van de buurman overhangen, waardoor bladeren van die boom in je tuin vallen. overhangende takken
je kunt je buurman echter niet dwingen die bladeren in jouw tuin op te komen ruimen. wel kun je hem vragen om overhangende takken af te snijden. doe dit schriftelijk, zodat je het verzoek kunt aantonen. voldoet je buurman niet aan je verzoek, dan mag je de takken zelf wegsnijden. je mag de boom hierbij niet onnodig beschadigen.


https://nl.hellolaw.com/juridisch-nieuws/buurman-ruim-je-bladeren-op