Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 02-03-2019 19:35:45
Geldzaken & Recht

Meebetalen vve balkon reperatie? (wat ik niet heb?

 bij appartementen is men gezamenlijk verantwoordelijk voor onderhoud aan  het gebouw. collectief betekent hier collectieve eigendom, níet of het onderhoud delen van het gebouw betreft die bestemd zijn voor collectief gebruik. dat geldt ook voor balkons: ook balkons behoren tot de constructie en daarmee tot de verantwoordelijkheid van de vve. uitzonderingen zijn alleen mogelijk, als deze zijn opgenomen in de splitsingsakte die deel uitmaakt van de koopovereenkomst. daarin staat ook op welke wijze besluiten binnen de vve tot stand komen.
het voorstel zal sowieso in stemming moeten worden gebracht. besluit de vve akkoord te gaan met een nieuw balkon, dan heeft luca010 het nakijken. haalt het vooirstel van de buren het niet, dan hebben zij het nakijken en wordt hersteld voor rekening van de vve en betaalt luca010 een evenredig aandeel. heeft de vve niet voldoende middelen, dan worden vve-leden geacht uit eigen zak het resterende bedrag op te hoesten, ieder voor een evenredig deel.

natuurlijk kan de vve overwegen een technisch bouwkundige in te schakelen (besluit vve nodig!)
deze kan beoordelen wat wel en niet vervangen dient te worden ( en op welke termijn) en daarmee voor rekening van de vve komt en dat wellicht ook begroten, of vraag voor het laatste offertes aan. in het vve-besluit dat daarvoor nodig is, kunt u desgewenst meenemen wie de kosten van dat onderzoek betaalt.

met dat bouwtechnisch rapport en evt. offertes kan de vve opnieuw het gesprek aan met uw buren. is bouwkundig gezien vervanging van het hele balkon niet nodig, maar blijven de buren bij hun wens en gaat de vve daarin niet mee, dan kan de vve overwegen voor het bedrag dat nodig is voor herstel bij te dragen in de kosten van een nieuw balkon. áls de vve tenminste wél akkoord wil gaan met een nieuw balkon door de buren op eigen kosten. gaat de balkon bezitter daarmee niet akkoord, dan gaat het over. dan blijft het oude balkon en moet het op kosten van de vve hersteld worden.
dus nogmaals: er is voor alles wat afwijkt van de standaardafspraken in de splitsingsakte een besluit de vve nodig, overeenkomstig de regels mbt besluitvorming in de splitsingsakte. de buren mogen niet vervangen zonder een vve- besluit dat daarmee instemt. aan een door de vve volgens de regels genomen besluit, betaalt u altijd mee.