Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-03-2019 19:32:17
Geldzaken & Recht

Defecte radiografische auto gekocht bij intertoys, wat nu?

In beginsel geldt hier de wettelijke consumentenbescherming wwaarin wettelijk is geregeld dat u recht heeft op een goed werkend product. ik geef u daarvoor enkele verwijzingen.
in deze handelt de medwerker van intertoys dus tegen de wetgeving maar het probleem is hier in ieder geval dat intertoys vorige week failliet is verklaard en dat zal naar mijn mening betekenen dat ondanks uw recht er weinig te verhalen zal zijn. 

maar als de intertoys winkel waar u heeft gekocht een franchisenemer is, dan ligt het anders en ligt de verantwoordelijkheid om de wet na te leven bij die franchisenemer als zelfstandig ondernemer die niet failliet is.

mogelijk is het een idee dat u naar een andere speelgoedwinkel gaat (als die er nog is) en daar om advies vraagt m.b.t. de fabrieksgarantie. dat kan suscces hebben als de importeuur niet intertoys was. mogelijk kan daar ook reparatie worden geregeld als het uiteindelijk een klein defect blijt te zijn. de verwijzingen maar met aantekening dat er sprake is van een faillissement en u dus dan een vordering bij de curator zou moeten indinen en dat levert uiteindelijk toch niets op gelet op de waarde van de auto.


http://www.consuwijzer.nl www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html" target="_blank">www.consuwijzer.nl
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html  en  verder evt.
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html