Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 11-03-2019 14:38:06
Winkels & Webshops

Wie klaart online aankopen vanuit het buitenland in?

kwestie van klok en klepel misschien en dat geldt voor veel van de bovenstaande antwoorden ook.

"ik heb toen klantenservice postnl over verdere afhandeling (kosten van btw en invoerrechten betalen) en ontvangst van mijn pakket. het antwoord wat ik kreeg dat de douane eerst mijn pakket moet inklaren en dat de douane het recht het om mijn pakket 30 dagen vast te houden en dat postnl geen invloed heeft op de handelswijze van de douane. "

de vervoerder, in dit geval doet de inklaring (verzendt de aangifte) als er voldoende informatie over de inhoud van het pakket is (waarde, goederensoort, land van oorsprong) en moet dan wachten tot de douane de aangifte vrijgeeft en de verschuldigde heffingen (btw, rechten bij invoer) int bij de aangever (postnl dus weer). daarna zal de aangever deze heffingen verhalen op de ontvanger van de zending (u dus), vermeerderd met de afhandelingskosten. levering volgt dan vanzelf.


 


de aangever(postnl) heeft invloed op de inhoud van de aangifte maar niet op de beslissing of de douane die inhoud ook zondermeer accepteert of nader onderzoek wil doen. nader onderzoek kan allerlei vormen aannemen en kan inderdaad enige tijd duren. postnl heeft weinig to géén invloed op het verloop van de afhandeling bij de douane en gaat in de tussentijd door met "business as usual".

pakketjes liggen dus nooit "bij de douane" maar het electronisch berichtenverkeer kan bij de douane wel degelijk op zich laten wachten tot vrijgave volgt. pas dàn mag postnl gaan uitleveren uit de opslagloods waar de pakketjes binnenkomen en bewaard worden.