Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 16-03-2019 00:26:13
Geldzaken & Recht

Wanneer wordt post nl weer sociaal?

Als ik kijk wat ik nog per week door de bus krijg van de postbode is het krantje van de ah en soms een envelop. zelf verstuur ik 1 keer per jaar een kaartje naar mijn ouders in frankrijk. daar kan tante post niet van bestaan.
kijk ik dan weer zakelijk, onze 37.000 klanten kregen altijd de factuur per post. na 22 dagen een herinnering en na 35 dagen nogmaals. even voor de beeldvorming, elke maand gingen er meer dan 15.000 enveloppen de deur uit. meer en meer facturen gaan nu per mail, betalingstermijnen zijn veranderd en een aantal dames op kantoor bellen openstaande facturen na. afgelopen jaar zijn de openstaande facturen met 5 dagen ingekort.
van die dik 15.000 enveloppen per maand zijn er nu nog geen 5.000 meer over.
de infrastructuur van postnl is nog steeds hetzelfde. dezelfde, en vaak hogere, kosten met minder inkomsten. geen idee wat u doet als uw uitgaven omhoog gaat en de inkomsten minder worden, maar een slim persoon past de bedrijfsvoering daar op aan.

van de post een staatsbedrijf maken maakt echt niet uit. de kosten zullen net zo hoog zijn en de verliezen zal bij de belastingbetaler neer gelegd worden. en als u denkt dat de gemeente reiniging elke dag dezelfde ronde maakt, dan moet ik u teleurstellen. deze hebben wel een vaste route, maar komen echt niet elke dag op dezelfde route. en hoe ziet u dat voor u? de putjesschepper (vaak een ingehuurde job) die tussendoor uit stapt en even de bus leegt? of de veegmachine die elke dag dezelfde ronde rijdt om de inhoud van de brievenbussen op zijn schoot mee te nemen? en wat bij de gemeentes waar al het buitenwerk uit besteed wordt? en moet de gemeentereiniging vanaf 17 uur op stap om de bussen te legen, of moeten ze dat na hun shift nog gaan doen?

oftewel, wederom een redenering wat nergens op slaat. ondoordacht, geen idee van de taken van verschillende beroepsgroepen en een hoop gel*l in de ruimte.