Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 17-03-2019 14:34:29
Garantie & Verzekeringen

Acceptatie beleid verzekeringsmaatschappijen op basis cis n.a.v. uw uitzending op 16 maart jl.

Over hoeveel claims hebben we het eigenlijk alvorens je niet meer in aanmerking komt voor een verzekering? ik begrijp dat ze in ieder geval 5 jaar geregistreerd blijven. toch bijzonder dat het uitsluitend gaat om de claim an sich en dus niet over of het al dan niet terecht is dat je claimt. ook niet of het jouw schuld is, zoals wanneer er bij je wordt ingebroken. ergo: wordt er bij jou een aantal malen ingebroken, raakt je koffer weg op vakantie bv zonder dat je daaraan schuld hebt, rijdt iemand tegen je auto aan bv, dan kan het zijn, dat je daarna bv geen hypotheek meer kunt krijgt, omdat de verplichte bijbehorende verzekering geweigerd wordt. of begrijp ik het niet goed?

"in de cis databank worden alle claims (schademeldingen) opgenomen die bij verzekeraars en gevolmachtigden worden ontvangen. het maakt daarbij niet uit wie er schuld heeft aan de schade of dat een schade niet gedekt is volgens de voorwaarden. het gaat alleen maar om de registratie van het feit dat iemand een beroep doet op zijn verzekering. van iedere claim worden alleen de feitelijke gegevens en de persoonsgegevens van de betrokkenen vastgelegd."