Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 18-03-2019 14:32:53
Geldzaken & Recht

Welke instantie betaalt zorgcentrum tot 13 dagen na het overlijden van de bewoner?

Gecondoleerd. uit https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/vragen-van-uitvaartondernemers/13-dagen-regeling/6489" target="_blank">dit (klik hier) artikel begrijp ik dat het zorgcentrum nog 13 dagen ná overlijden mag declareren, dat is iets anders dan dat er 13 dagen na overlijden betaald wordt door de een of andere instantie. zie ook dit: https://www.nza.nl/zoeken?trefwoord=mutatiedagen" target="_blank">nza.nl.

"de nza heeft deze 13 dagen termijn doorgevoerd in 2009. een verzorgingshuis (of beter gezegd een instelling toegelaten voor verblijf zonder behandeling) kan na overlijden nog 13 dagen de prijs voor een verzorgingsdag declareren en het verpleeghuis (of beter gezegd: een instelling toegelaten voor verblijf met behandeling) kan nog 13 dagen de prijs voor een verpleegdag declareren. voor de verpleeghuizen betekent dit een ruimere termijn en voor de verzorgingshuizen een teruggang in de termijn ten opzichte van de oude regeling. 
de termijn van 13 dagen is bedoeld voor de overbrugging van de periode na overlijden van een cliënt tot en met bezetting door een nieuwe cliënt. het gaat dus zowel om de periode van het ontruimen van de kamer als de periode van het opnieuw opleveren van de kamer."