Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwv_webcare
uwv_webcare - 21-03-2019 14:08:37
Geldzaken & Recht

Heb ik recht op een uitkering?

hallo dieuwkekramer,


ik kan me voorstellen dat het overlijden van je stiefvader voor stress en fysieke problemen heeft gezorgd.


dat je baas je uren heeft gehalveerd, waardoor je van een hele zaterdag naar een koopavond ging van 3 uur per week, was niet nodig geweest! hij had je gewoon ziek kunnen melden en dan had je een ziektewet-uitkering van uwv gekregen. als je baas echter eigen risico drager is, dan had hij jou moeten betalen tijdens je ziekte en niet uwv.
wil je meer weten over eigen risico drager en ziektewet? kijk dan hier: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-en-werkgever-is-eigenrisicodrager/index.aspx" target="_blank">https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-en-werkgever-is-eigenrisicodrager/index.aspx


wat betreft een ww-uitkering: als jij voldoet aan de voorwaarden, kun je deze gewoon aanvragen: https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/ik-word-werkloos/detail/kan-ik-een-ww-uitkering-krijgen" target="_blank">https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/ik-word-werkloos/detail/kan-ik-een-ww-uitkering-krijgen . belangrijk voor jou is vooral het stukje over: als je gemiddeld minder dan 10 uur per week werkte (in jouw geval 3)  dan ben je werkloos als je de helft van dat aantal uren kwijtraakt. (in jouw geval nog steeds 3, omdat je contract is afgelopen)


ook belangrijk is dat je wel beschikbaar moet zijn voor werk, in ieder geval voor het aantal uren waarvoor je werkloos bent geworden. als jij nog naar school gaat, moet je daar wel rekening mee houden.


het feit dat je studiefinanciering ontvangt, heeft geen invloed op de ww-uitkering.


tot slot nog het advies om contact op te nemen met het juridisch loket: https://www.juridischloket.nl/contact/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/contact/  misschien dat zij nog iets kunnen met het feit dat je werkgever je uren heeft gekort i.p.v. dat je bent ziekgemeld.


ik wens je veel succes!


met vriendelijke groet,


monica
uwv webcareteam