Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 22-03-2019 10:17:05
Huishouden & Energie

Is het verstandigom een slimme meter te weigeren?

Als er géén goede reden is om een slimme meter te plaatsen schiet u er ook niets mee op.

liander komt met kulargumenten als "meer inzicht in uw verbruik" (kan nu ook al), behoud van nachttarief met oude meter straks niet meer mogelijk(onlangs van nuon vernomen dat ik jaarlijks €1.50 goedkoper uit ben zonder nachttarief - ja, u leest het goed: één euro en vijftig cent per jaar!!!) en dat het handiger werkt met zonnepanelen die ik niet heb. dan nog even op de nederlandse angst om een buitenkansje te missen in te spelen door te zeggen dat het nu gratis is en later €71 gaat kosten en voilá!

het is een berg met vage beloften en onduidelijk dreigementen maar een echte transparante reden om de slimme meter te laten plaatsen als de oude analoge het nog goed doet is er niet. ook met keurig online doorgeven van de jaarlijkse meterstand maken de energiemaatschappijen nog joekels van administratiefouten. eerst maar eens op orde krijgen, dan een behoorlijk aanbod en vervolgens zien we wel. zoals we al langer weten, bestaat "gratis" niet.