Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 22-03-2019 11:04:38
Computers & Telefonie

Droge huis, toch waterschade. wat nu?

In nederland geldt een wettelijke consumentenbeschermingregeling waarvoor ik u zo verwijzingen geef. u heeft in deze niets te maken met wettelijke garantie van twee jaar. 
dit houdt kort gezegd in dat mediamarkt verantwoordelijk is voor het leveren van een product dat aan de verwachting voldoet en als dat niet het geval is mediamarkt moet zorgen voor reparatie en als dat noiet kan vervanging. daarbij geldt ook dat de verkoper moet aantonen dat de oorzaak niet bij u ligt.

een 'probleem' in uw geval is onder meer dat men heel vaak het argument van waterschade opvoert en dat ook vaak ten onrechte blijkt te zijn. naar mijn mening is het zeer merkwaardig dat er sprake zou moeten zijn van al twee maal vervangen van een moederbord wegens waterschade en de vraag is dan ook waar men dat constateert. als er al een probleem zou zijn, veroorzaakt door waterschade kan dat hooguit bij de contactpunten van het moederbord zijn en dat is al merkwaardig omdat de laptop intern al opwarmt. hooguit kan er dan sprake zijn van een condensprobleem na afkoeling van de laptop en als dat ten tweede male gebeurt lijkt dat toch heel erg op een constructieprobleem van de behuizing. u geeft zelf aan: droog huis, ventilatorpad voor de laptop, dat roep wel de vraag op waarom u een ventilatorpad heeft omdat de laptop zelf ook een ventilator als inbow heeft maar dat terzijde.

nu de verwijzingen met de aantekening dat er vaker wordt ervaren dat men bij mm niet altijd de relevante wetgeving kent en bij aankoop melding maakt van een garantie van twee jaar.


http://www.consuwijzer.nl www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html" target="_blank">www.consuwijzer.nl


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html  en evt. verder ook
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html

zie ter info ook dit: http://www.nldit.com/hardware/ram-cards-motherboards/201309/56722.html#.xjs77_zfym8" target="_blank">http://www.nldit.com/hardware/ram-cards-motherboards/201309/56722.html#.xjs77_zfym8  (o.a. zijn de ventilatieopeningen vrij?)