Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 22-03-2019 13:35:17
Geldzaken & Recht

Heb ik recht op een uitkering?

Als werkgevers u weigeren aan te nemen omdat u 18 bent en dus te duur, dan maken zij een grote fout. die reden schrijft natuurlijk geen enkele werkgever op. ze kijken wel uit. want ze passen, als ze dat doen, pure leeftijdsdiscriminatie toe. en ja, dat is ook bij 18-jarigen het geval.

wat u het beste doet is bij uw volgende sollicitatie uw mobiele telefoon op opnemen zetten. u kunt dat vooraf aangeven, maar veel werkgevers zullen dit weigeren. dan moeten ze heel erg oppassen wat ze zeggen. maar u kunt het ook niet aanzeggen. iets minder netjes, maar leeftijdsdiscriminatie is ook niet netjes.

laat zo'n werkgever uit zijn mond vallen dat u te oud bent voor zo'n baan, dan heeft hij onmiddelijk een probleem. en dat weet hij/zij heel goed. confronteer dan maar met uw opname. de kans is groot dat dan plotseling het gegeven argument niet meer van toepassing is. zie het maar als kansvergroting op toch z.s.m. een (bij)baan te krijgen.