Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 22-03-2019 13:35:51
Huishouden & Energie

Is het verstandigom een slimme meter te weigeren?

Slimme meters bestaan niet. wel bestaan slimme mensen die nadenken over hun energiegebruik.
u mag de slimme meter weigeren. echter als u later besluit toch eentje te laten plaatsen dan betaalt u daar fiks voor.
zelf heb ik de meter geweigerd omdat liander me niet kon vertellen welk merk en type nieuwe meter geplaatst zou gaan worden.
dit was toen de discussie over lekkende danwel niet goed aansluitbare meters, meters die teveel tikken tellen, en nog meer problemen daaromtrent speelden.
er is me verteld dat in de toekomst zo’n meter wettelijk verplicht gaat worden, nou, dan moet liander het ding wel plaatsen en kan mij daarvoor niets berekend worden. 
ik kan u verder weinig advies geven maar wel mijn situatie verduidelijken: ik huur een sociale huurwoning in een wijk die de komende tien jaar van het aardgas afgesloten wordt. daarna is er ws geen gasmeter nodig, dus hoeft die niet vernieuwd te worden.
verder moet ik op basis van mijn huurcontract de woning in dezelfde staat opleveren als dat ik de huur ben aangegaan, en aangezien
mijn woningbouwvereniging mij niet de opdrachtheeft gegeven de gas en electra meter te vervangen zal ik het ook daarom niet doen.
de meters zijn niet mijn eigendom, maar eigendom vam liander en horen bij een huis dat ik huur inclusief aansluiting op gas en elektra
dus zal liander de vervanging daarvan niet met mij maar met de eigenaar van de woning moeten regelen.
ik heb geen contract met liander, wel met een leverancier, eneco, in mijn geval. ik ben daarom liander ook geen verantwoording verschuldigd, of hoef ze niet toe te laten in mijn woning anders dan op last van de wonigbouwvereniging danwel op last van de wet.