Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 22-03-2019 18:05:17
Huishouden & Energie

Is het verstandigom een slimme meter te weigeren?

Door alle negatieve media aandacht zijn de kinderziektes er nu wel uitgehaald. de eerste generatie digitale elektrameters vertoonden afwijkingen en toen de elektrameters wel aan de strenge ijkingsvoorwaarden voldeden begon de bangmakerij. theoretisch zou de magnetron van de buren de meter kunnen be-invloeden maar als dat zo zou zijn waren alle magnetrons qua straling levensgevaarlijk bevonden. de tegenstanders van de meters zijn flink met die gegevens gaan lobbyen en consumentenprogramma's gaven ze nog een platform ook. na een tijd was het nieuwtje er wel af en werd het stil totdat de digitale gasmeter werd geïntroduceerd toen begon de heisa weer van voren af aan en met name kassa besteedde er veel aandacht aan want een tot expert opgeworpen tegenstander had ontdekt dat de schroefdraad van de gasmeter niet de juiste lengte had, in gesprek met de netbeheerders gaan was voor die 'expert' geen optie en dat kon ook wel kloppen want hij gebruikte in het filmpje twee verschillende aansluit wartels, de wartel die standaard aan de gasaansluiting is bevestigd had een pakking die om de gasbuis was geplaatst en daardoor kon de wartel goed vast gedraaid worden. om aan te tonen dat de schroefdraad van de gasmeter niet goed was gebruikte die 'expert' een wartel waarbij de pakking op het uiteinde van die gasbuis was geplaatst en doordat een pakking zeker 2 a' 3 milimeter dik en ook nog eens flexibel is was die schroefdraad natuurlijk veel te kort. toen ik dat filmpje zag kon ik het eerst niet geloven maar na 10 keer bekijken kon ik voor mezelf niet anders concluderen dat die 'expert' zijn moment of fame wilde hebben en toen het hem te heet onder de voeten werd met niemand meer in gesprek wou gaan. saillant detail, als je de gasmeter als opstapje gebruikt kan de meter gaan lekken maar wie heeft er zo'n grote meterkast dat de gasmeter noodzakelijk is om iets van de bovenste plank te halen. en weer kwamen de netbeheerders in actie dus werden gasmeters weer vervangen op basis van angst en onzekerheid.

de digitale meters voegen wel iets toe want als je er voor kiest om de meters per week uit te laten lezen krijg je inzicht op het verbruik en aan de hand daarvan je stookgedrag of elekra verbruik aanpassen.