Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Chris
Chris - 23-03-2019 15:36:26
Geldzaken & Recht

Door gedupeerde opgegeven schadebedrag lijkt niet reëel

ga eens naar google en voer in "kosten spuiten autodeur metallic", en zie welke prijzen hier uit komen. steeds schommelend net onder en net boven de 200 euro. je hoeft in dat geval echt geen naald in een hooiberg te gaan zoeken, en je komt echt niet bij beunhazen terecht, maar gewoon bij officiëel erkende schadeherstellers met garantie. 


 


alleen, heb je een klein putje in een kapje op je deurklink, en je besluit vervolgens heel je deurklink inclusief het mechanisme te willen laten vervangen, dan kost dat inderdaad geld bij bmw. deurklink hestellen was geen optie voor de gedupeerde, en het kapje alleen vervangen ook niet. de hele klink moest vervangen worden vindt hij. 


 


dat is waar het me meer om gaat. de schadehersteller rekent het door mij eerder genoemde bedrag voor het spuiten en schadevrij maken van de hele deur. dat de schade herstelt moet worden is logisch, en dat het er moet uitzien alsof er nooit een schade geweest is ook. maar onnodig hoge kosten in rekening brengen vind ik precies wat het is: onnodig. waarom zou je dan niet direct heel de deur laten vervangen als je dan toch bezig bent? dit is de hoofdvraag: mag hij zomaar onnodige reparaties laten uitvoeren en de kosten ervan verhalen op de schuldenaar?


 


we hebben foto's van de schade:


amper voelbare kras van 'n 5cm.


een deukje dat de eigenaar zegt te zien, maar op geen enkele foto te zien is.


twee kleine putjes, enkel in de lak, niet in het kunststof, op de deurklink.


op de foto's ziet de schade er op sommige plekken enorm uit, omdat de witte lak van de auto waar wij mee waren, op de zwarte lak van de gedupeerde zit. duidelijk is de lak van een bmw een héél stuk harder dan die van een aziaat.


 


en nee, ik vind het niet een schouderklopje waard dat hij de schade gemeld heeft, en zijn gegevens heeft achtergelaten. ik vind het de normaalste zaak van de wereld, alleen vindt het merendeel van de automobilisten dat niet, in ieder geval niet als zij degenen zijn die het briefje moeten achterlaten.