Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 25-03-2019 18:57:35
Vakantie & Reizen

Verhuurorganisatie

Vanuit de huurder gezien is dit natuurlijk heel logisch (in het kader van gdpr). de huurder sluit een overeenkomst met de verhuurorganisatie. het zou wat zijn als die zomaar persoonsgegevens aan iemand door gaat geven met wie de huurder geen relatie heeft. 

en zie het ook positief: op het moment dat de jij persoonsgegevens ontvangt moet je ook een compleet gdpr protocol opstellen en heel zorgvuldig met de gegevens omgaan. mochten gegevens elders terechtkomen (verloren telefoon, virus op je laptop, etc) dan ben je in principe ook nog eens verantwoordelijk voor een datalek. 

tenzij je hele belangrijke redenen hebt om deze informatie wel te krijgen, dan moet je eerder blij zijn dat je het niet meer krijgt (en als het heel belangrijk is moet je dat ook eerst heel goed omschrijven waarom je die informatie moet hebben - als je goed wilt doen moet je daarvoor een jurist inschakelen).