Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-04-2019 17:47:44
Voeding & Gezondheid

Overzetten lantus naar abasaglar

Op basis van eigen ervaring geldt voor de meeste verzekeraars dat ten eerst een verklaring van medische noodzaak van de huisarts gewenst is. zodra die er is navraag doen bij uw zorgverzekeraar omdat dan sprake zou moeten zijn van het wel verstrekken van het door u genoemde lantus maar dan wel eerst ten laste van het eigen risico.
de apotheker handelt op basis van niet alleen de overeenkomst met de zorgverzekeraar maar ook regels die zijn gesteld door het ministerie m.b.t. kosten besparing.
het uitgangspunt is dat van het andere product de werkzame stof het zelfde is maar door andere hulp/vulstof kunnen problemen ontstaan in allergiesfeer.
het product met dezelfde werkzame stof en dus met als uitgangspunt dat het dezelfde werking heeft wordt dan veel goedkopere geleverd.
een voorbeeld is is bijv. ook plavix vervangen door grepid die beiden als basis/werkzame stof clopidogrel hebben maar andere hulpstoffen.

zie ook de eerste twee antwoorden m.b.t. dt typische 'diabetes' product.

en het overzetten zal zeker en vast ook gelden voor andere gebruikers.