Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 01-04-2019 18:36:46
Geldzaken & Recht

Aanslaggrens bij ontvangen voorlopige aanslag

@zwaardvis

ja, het voorbeeld in die link is niet echt van toepassing, maar dat is aan de andere kant ook logisch. op het inkomen van een zzp-er wordt geen loonheffing ingehouden en hij of zij zal (bijna) altijd moeten betalen.

het gaat er puur om om een klein verschil in de loonheffing niet te vorderen. precies zoals ze een nig kleiner deel van de loonheffing niet uitbetalen.

dus degene die zelf om een va vraagt om vast te betalen, zou zich op die manier eigenlijk te kort doen.

logisch gesproken krijg je alleen maar geld terug als je naast je inkomen aftrekposten hebt. we laten de aow-ers met een klein pensioen voor het gemak maar even buiten beschouwing. 

maar nou vraag je een va met te ontvangen en blijkbaar geheel ten onrechte, en in de regels staat, dat bij een va waarbij een belastingplichtige geld ontvangt, er geen grens is qua betalen of ontvangen.

maar daar is ook weer één uitzondering op voor mensen zonder inkomen, wel een partner, in het jaar dat men alleen aow gaat krijgen. die as aow-er kan wel bij voorbaat maandelijks de loonheffing laten uitbetalen met een va tot de datum aow. als je dan aangifte doet, blijkt dat er eigenlijk een aardig bedrag zou moeten worden nabetaald. maar in dat geval wordt er een nihil asnslag opgelegd.

zou deze dan aow-er geen va aangevraagd hebben en later aangifte doet, krijgt hij of zij een stuk minder terug.