Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 03-04-2019 00:24:07
Computers & Telefonie

Hoe kan ik de eigenschappen van een foto aanpassen

trefwoorden en categorieën toevoegen, gps informatie includeren, waarderingen (zoals met een aantal sterren tussen 1 en 5) gaat meestal het makkelijkst in zogenaamde dam-software waarbij dam staat voor digital asset management.

je kunt ook met een exif-editor werken zoals het gratis exiftool van phil harvey of met een simpele foto-viewer zoals irfanview of acdsee (betaald en gratis, windows).

voorbeelden van dam software zijn bijvoorbeeld lightroom van adobe (betaald voor apple of windows), digikam (gratis en open source voor linux, windows en apple). het voordeel van dam software is dat je behalve het toevoegen van de fotolocatie (geolocation) aan de hand van een kaart(meestal google maps) of gps informatie van je telefoon ook een hierarchie of boomstruktuur in je trefwoorden kan aanbrengen. die trefwoorden heten ook wel tags. als voorbeeld:



vakanties-nederland-texel
................nederland-limburg
...............-frankrijk-parijs
familie-feestjes-verjaardag opa en oma
........................-familiereunie 2016
...........-verjaardagen-pietje

etc.etc.