Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 03-04-2019 18:17:09
Voeding & Gezondheid

Ongewenst gedrag hond

Als u er toch niet mee gaat fokken, zou ik zeggen "heel gauw castreren". wanneer u dat niet doet, zal zijn plasprobleem een gewoonte worden. als dit hormonaalgedrag is, loopt u ook nog de kans dat hij dominant gedrag gaat vertonen. dit kan zich uiten in agressiviteit, tegen benen/ kinderen en/of speelgoed rijden, etc.

u moet castratie niet zielig vinden. wist u dat reutjes die worden opgeleid tot blindegeleidehond al worden gecastreerd voordat zij de poot optillen om te plassen? uw hond zal zich na de castratie veel prettiger voelen zodra de hormonen zijn uitgewerkt. hij zal aanhankelijker worden en hij zal zijn territorium niet meer afbakenen.
het probleem zal voor de hond, maar zeker voor u, veel groter zijn zodra zijn gedrag een gewoonte is geworden. wat dacht u alleen al van de stank straks in huis? het zou niet het eerste hondje zijn dat om die reden in het asiel belandt.

straffen heeft totaal geen zin, de hond doet gewoon wat de natuur hem ingeeft.

overigens, martin gaus kan dit met een training niet verhelpen.