Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 04-04-2019 17:09:14
Geldzaken & Recht

6 verplichte vergaderingen

Hier kan sprake zijn van twee situatie:

uw werkgever is van mening dat er een dringende reden is om alle vergaderingen bij te wonen en als dat hard gemaakt kan worden dient u daar gehoor aan te geven en kan uw werkgever zelfs aan u werkweigeren verwijten.
maar: hoe dan ook is onduidelijk of u nu 6 of 2 verplicht dient bij te wonen.

maar ook: als u van mening bent dat er vaak sprake van moeten vergaderen om wille van puur vergaderen (om niets) dan zou u navraag kunnen doen bij een vakvereniging als u daar lid van bent.

hoe dan ook, als u de vergaderingen (1 of meer) niet zou bijwonen mag een werkgever dat nooit in nmindering brengen op uw vakantierechten en daartegenover geldt dat als u de vergaderingen wel bijwoont zowel de rijtijd erheen als de terug en de vergadertijd als werktijd dienn te gelden.

maar zoals vaker geldt ook hier dat recht hebben soms iets anders is dan het ook krijgen. als u geen lid bent van een vakbond kunt u eventueel nader advies vragen bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nluri maar dan dient u wel een heel duidelijke vraag/probleemstelling te hebben.