Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 06-04-2019 00:36:39
Auto & Vervoer

Auto chiptunen wel of niet doen

Helaas heeft tdmduc wel degelijk gelijk en zijn de meeste reacties hier wel onwetend.
de huidige motoren in auto’s worden af fabriek afgeknepen om aan de milleu eisen te voldoen. door dat afknijpen lopen ze onregelmatiger, gebruiken meer brandstof en wordt het vermogen niet juist gebruikt. door een betere afstelling ook wel chip tuning genoemd loopt de motor veelal rustiger en regelmatiger wat vooral belangrijk is bij de vele 3 cilinder motoren die momenteel veel gebruikt worden. veel dezelfde motoren worden ook in meerdere types auto gebruikt en toch hebben ze dan niet altijd hetzelfde vermogen maar worden gewoon anders afgesteld. 
peen simpel voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een mazda cx5, deze wordt geleverd met zowel 165 en 194 pk echter hebben ze allebei exact dezelfde motor alleen de software is anders oftewel je kan de 165 pk laten tunen tot 194 pk. waarom dan toch deze verschillen? heel simpel je betaald belasting over de uitstoot en de geknepen motor met 165 is nogal wat goedkoper in aanschaf en als je deze achteraf laat tunen ben je goedkoper uit maar de fabrikant is verplicht om de garantie dan te stoppen omdat deze auto dan niet meer aan de normen voldoet waarvoor een type goedkeuring is afgegeven. maar goed er zijn hier genoeg mensen die er anders over denken maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook gelijk hebben.

dat de fabrieksgarantie een probleem is is overal mee, als je een beurt laat uitvoeren tijdens de garantie periode door een lokale werkplaats om de hoek kan je ook je garantie verliezen maar is die beurt slecht? nee. schade laten repareren door een niet door de importeur erkend schade bedrijf kost je ook je garantie terwijl het schade bedrijf vele malen beter kan zijn.