Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mo
Mondeorijder - 07-04-2019 10:10:07
Auto & Vervoer

Auto chiptunen wel of niet doen

Met verbazing lees ik zojuist dit onderwerp, specialal om te reageren heb ik een account aangemaakt.
ik lees erg veel over milieu en had je naar een zwaardere motor  moeten kopen tot de slijtageslag van een gentunde motor.
mijn hagelnieuwe mondeo werd 3 jaar geleden geleverd met een aantal varianten in 2 liter.
a een 150 pk versie b een 180 pk versie en c een 205 pk versie.
allen met hetzelfde blok en dus dezelfde componenten.
alleen dus door software begrensd.

ik kocht de 150 pk versie en de ford dealer kon deze tegen de prijs van 799 euro tunen tot 205 pk met behoud van ford garantie.
je koopt dus in dit geval een geknepen 205 pk motor voor minder geld. echter het tunen was veel voordeliger als het standaard 205 pk blok.

inmiddels al 103.000 km erop zitten met alleen wat niewe banden en remmen. ford onderhoud de auto en heeft verder nooit wat raars of versleten kunnen vinden.
het verbruik is tot eenzelfde niet getunde 150pk versie niet slechter geworden maar gelijk gebleven. de 1e 3 maanden reed ik namelijk ongetund rond.
de auto rijdt veel soepeler en heeft meer trekkracht.
het is jammer dat er zoveel onwetendheid is over tunen het kan veel voordelen hebben maar is gewoon niet voor iedere auto en iedere persoon geschikt.

een diesel geeft meer mogelijkheden als een benzine auto. en ik deed het niet voor de snelheid maar puur voor het rijplezier.
wel raad ik aan om niet naar een universele tuner te gaan maar naar één die alleen jouw merk auto doet. zij hebben echt meer ervaring!