Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 09-04-2019 23:18:41
Voeding & Gezondheid

Waarom worden er tegenwordig zoveel afwijkende gewichten gehanteerd

Is vooral prijs technisch en psychisch. alles wordt duurder en mensen onthouden vaak de prijs wat iets kost of heeft gekost. veel heel veel verpakkingen worden daarom kleiner en de prijs blijft “gelijk” althans de verpakkings prijs maar omgerekend wordt het dus duurder.
en inderdaad veel standaard maten/gewichten worden dan vreemde eenheden.
pot pindakaas van eerst 250 gram voor 2 euro wordt een pot van 230 gram ook voor 2 euro
vlees wat eerst per kilo werd verkocht zit nu in verpakkingen van 900 gram waarbij je zelfs moet opletten dat een aanbieding soms amper een aanbieding is als je de prijzen omrekend naar kg prijzen (veel voorkomend bij bijvoorbeeld shoarma vlees, bij aanbiedingen zit het in 900 grams verpakkingen)

een ander voorbeeld wat niet echt aanbiedingen zijn zijn die vleesprodukten van bijvoorbeeld 3 stuks voor 7,50 euro. als je kijk wat daarvan de kilo prijs is dan is dat een stuk hoger dan de kilo prijs van dezelfde producten die niet onder die aktie vallen. voorbeeld 350 gram gehakt voor 3 euro en daarnaast in het vak waar gehakt ligt kost hetzelfde gehakt 500 voor 3,50 euro.( leuk sommetje voor de rekenaars).