Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 12-04-2019 14:21:03
Huishouden & Energie

Is bronwater beter dan kraanwater?

leuke vraag, eigenlijk echt een vraag voor het waterleidingbedrijf! dus ik ben even gaan zoeken, want ik ben zelf ook wel benieuwd naar het antwoord. op de site van bv. vitens
https://www.vitens.nl/service/veelgestelde-vragen/waterkwaliteit" target="_blank">https://www.vitens.nl/service/veelgestelde-vragen/waterkwaliteit
vond ik dit (en daarmee is de vraag helder beantwoord):


er is verschil tussen kraan- en flessenwater. hieronder treft u een aantal van de belangrijkste verschillen:



aan mineraal- en bronwater worden minder kwaliteitseisen gesteld dan aan kraanwater. ook zijn de eisen voor flessenwater minder streng.
sommige fabrikanten van mineraalwaters zeggen dat mineralen goed zijn voor het lichaam. dat is inderdaad zo, maar teveel mineralen is niet goed. daarom geeft het drinkwaterbesluit voor kraanwater aan wat het maximale gehalte aan mineralen mag zijn. voor flessenwater geldt deze richtlijn niet.
nog een belangrijk verschil is de prijs. een liter kraanwater is duizend keer goedkoper dan een fles bron- of mineraalwater. een ander verschil is de winning en zuivering. kraanwater wordt volledig gezuiverd vóór levering, terwijl bron- en mineraalwater vrijwel rechtstreeks zonder behandeling de fles in gaan. al dan niet met toevoeging van koolzuurgas.
de co2-uitstoot van flessenwater is 400 keer hoger dan van kraanwater.