Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 17-04-2019 17:35:09
Voeding & Gezondheid

Is cup-a-soup gezond?

Zout is dat echt slecht!?

vet zou slecht zijn en verhoogd cholesterol veroorzaken maar dat is duidelijk bewezen onzin.
https://www.gezondbeterworden.nl/digitaal-tijdschrift/de-cholesterol-leugen.html" target="_blank">https://www.gezondbeterworden.nl/digitaal-tijdschrift/de-cholesterol-leugen.html

suiker is niet goed in grote hoeveelheden maar het alternatief aspartaam is nog vele malen slechter.
https://radar.avrotros.nl/forum/overig-gezondheid-voeding-f97/aspartaam-t90406.html" target="_blank">https://radar.avrotros.nl/forum/overig-gezondheid-voeding-f97/aspartaam-t90406.html

etc...

voedingsadvies kun je maar beter met een korreltje zout nemen. zout stond vroeger iig te boek als gezond en zoals je in het stukje hieronder kunt zien blijkt vandaag de dag ook niet dat het ongezond is.

this week a meta-analysis of seven studies involving a total of 6,250 subjects in the american journal of hypertension found no strong evidence that cutting salt intake reduces the risk for heart attacks, strokes or death in people with normal or high blood pressure. in may european researchers publishing in the journal of the american medical association reported that the less sodium that study subjects excreted in their urine—an excellent measure of prior consumption—the greater their risk was of dying from heart disease. these findings call into question the common wisdom that excess salt is bad for you, but the evidence linking salt to heart disease has always been tenuous.
https://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-salt/" target="_blank">https://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-salt/

het meest ongezonde vandaag de dag zijn al die ingredienten met namen die je niet eens goed kunt uitspreken met nogal eens dubieuze enummer toelatingen. denk dat je er uiteindelijk gezonder uit komt als je dat soort zaken vermijd en je verder niet zo druk maakt om zaken als zoutgehalte.