Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 27-04-2019 19:04:22
Geldzaken & Recht

Vader naar verpleeghuis

Belangrijk is of uw vader alleenstaand is of niet. de lage eigen bijdrage voor een gehuwde, opgenomen in het verpleeghuis, is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen van vader en moeder samen. vader woont in het verpleeghuis en moeder woont thuis. als hett gezamenlijk belastbaar inkomen € 40.000 is en er is geen spaargeld méér dan € 60.000, dan is de te betalen eigen bijdrage 2019  € 333,33  die eigen bijdrage zal oplopen als het gezamenljk inkomen hoger is, maar altijd gebaseerd op het inkomen.

als vader alleenstaand is en opgenomen is de woning nog maximaal 2 jaar in box 1. pas daarna komt de woning in box 3. maar de woning zal dan óf worden verkocht óf worden verhuurd. de te betalen eigen bijdrage is wel veel hoger. is afhankelijk van inkomen en vermogen. te berekenen met de berekeningsmodule van het cak: https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp" target="_blank">https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp