Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-04-2019 09:58:27
Geldzaken & Recht

Automatische incasso achteraf in rekening

U had dus wel problemen door het niet nagaan van het feit of er ook inderdaad is afgeschreven.
ik ben evenwel nadrukkelijk van mening dat de voor uw vereniging hiervoor verantwoordelijke, ik neem aan de penningmeester, daar in ieder geval ook behoorlijk verantwoordelijk voor is. dat is hoe dan ook het geval indien er nooit reden is geweest i.v.m. negatief saldo om niet automatisch te incasseren.
uw opmerking m.m.t. het gedrag / nalatigheid van de penningmeester is terecht. 


normaliter is het zo, dat indien bij iedere jaarlijkse controle blijkt dat een lid niet aan de contributieverplichting heeft voldaan al op dat moment er een reactie naar dat lid gaat. dit betekent dus dat u het bestuur van de vereniging hierop kunt aanspreken. in beginsel is het zo, op bais van uw bevinding kan worden gesteld dat door de algemene ledenvergadering ten onrechte aan de penningmeester en het bestuur decharge is verleend.

al met al een zeer lastige zaak. als u het er werkelijk helemaal niet mee eens bent kunt u besluiten dat u op basis van dit gebeuren stelt dat u uw lidmaatschap als beëindigd beschouwd maar als u wel heeft deelgenomen en nog altijd ook deelneemt aan activiteiten van de vereniging zou ik dat niet doen.

wel lijkt het mij dat u nog eens en dan wel iets steviger het bestuur duidt op de nalatigheid.  neem contact op met uw bank en vraag of zij u betaalgegevens kunnen verstrekkjen over de afgelopen periode, eventueel specifiek m..b.t. uw vereniging. indien onverhoopt dan blijkt dat er wel degelijk sprake is geweest van incasso, dan is er iets ernstigers aan de hand.