Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 29-04-2019 20:43:27
Geldzaken & Recht

Huurprijzen van €600,00 of meer per maand : te duur,.

Wanneer je voltijds werkend maar 1250 euro per maand betaald krijgt, dan krijg je, afhankelijk van de pensioenregeling waaronder je valt, zo'n 150 tot 200 euro netto per maand te weinig betaald. 

de huurtoeslag bedraagt 184 euro, bij een inkomen op basis van fulltime minimumloon en een huur van 600 euro per maand zoals u beschrijft. 

in dit geval is dus sprake van netto ruim 1400 euro loon per maand en 184 euro huurtoeslag. samen ca. 1600 euro per maand, waar 600 euro huur vanaf gaat. 
resteert 1000 euro voor de overige lasten en uitgaven. 


geen vetpot, maar het moet absoluut voldoende zijn voor een redelijk normaal leven. zolang je maar hebt geleerd om tevreden te zijn met wat je hebt en niet altijd maar jaloers bent op wat de buurman wél kan betalen met zijn betere baan.