Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 01-05-2019 14:36:56
Voeding & Gezondheid

Kunstmatige smaakversterkers

het is inmiddels duidelijk dat e621 en de andere smaakversterkers extra aandacht verdienen. helemaal vermijden zal wel ontzettend moeilijk worden, daar moet ik reel in zijn. en dat blijft moeilijk zolang er van overheidswege niets aan gedaan wordt. het is dus een kwestie van je eigen verantwoordelijk nemen. blijf dus altijd de etiketten controleren, maar vergeet dan je bril niet mee te nemen: de lijst met ingrediënten wordt steeds langer en de lettertjes worden steeds kleiner.
https://www.optimalegezondheid.com/de-waarheid-smaakversterkers-o-e621/#mono_sodium_glutamaat_e621" target="_blank">bron


maar hoe u er bij komt dat natuurlijke aroma hetzelfde zou zijn als e621, hier kan wel degelijk een verschil in zitten waarvan de ingrediënten merendeel uit natuurlijke producten bestaan. verder staat er op de verpakking bij de "blauwe" super duidelijk de ingrediënten vermeld incl. eventuele e-nummers en mogelijke allergische reacties. en nee ik werk niet bij die super maar lees wel de kleine lettertjes en kom de term "smaakversterker" bij verpakte vlees en vleeswaren sporadisch tegen.

overigens bent u sterk in het trekken van conclusies. jumbo is volgens mij niet veel beter, maar daar kom ik niet vaak.