Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 06-05-2019 21:34:45
Geldzaken & Recht

Nabestaande pensioen belasting



bij een nabestaande pensioen van een werkgever wordt er van uitgegaan, als een werknemer voortijdig overlijdt, hij tot het einde van zijn werkzame leven daar in dienst is geweest. en daat wordt het nabestaanden pensioen op gebaseerd. 

ik heb het niet over het halfwezen pensioen van de staat, maar het wezenpensioen gedeelte van het pensioen van uw man. 

ik weet natuurlijk niet welke toeslag u op het oog hebt, maar bijvoorbeeld bij huurtoeslag telt uw gezin voor twee, met een flink hoge grens voor de toeslag.

en als u daar € 3,50 mee boven de grens komt, terwijl u bijvoorbeeld een hoge huur betaalt, terwijl u anders wel huurtoeslag zou krijgen, kunt u daar simpel maatregelen voor treffen, zodat u dat wel krijgt.

maar al met al begrijp ik uw verhaal dan niet echt goed, want u krijgt dan een flink nabestaanden pensioen, terwijl veel weduwen het met slechts die anw moeten doen. plus nog het kgb.

en realiseer u wel, zodra uw zoon 18 jaar is, komt de anw te vervallen en dan bent u de helft van uw inkomen kwijt. 

en als uw inkomen dus boven de € 30.000 uitkomt, betekent dat dat de algemene heffingskorting flink afgebouwd wordt. 

ook betaalt u over het inkomen boven ca. € 20.000 ca. 1,5 procent meer belasting (cijfers 2019)