Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 06-05-2019 21:53:21
Geldzaken & Recht

Nabestaande pensioen belasting

Normaliter is pensioenpremie een aftrekpost m.b.t. loonheffing en wordt over de premiebedragen geen  loonheffing berekend.
dat betekent dat de uitkerinfg daarna wel belast is maar de uitkerende instantie daar dan wel loonheffing op inhoudt.
klaarblijkelijk is er m.b.t. de inhouding iets mis gegaan en kan het zelfs zo zijn dat de bedragen geheel bruto aan u uitgekeerd zijn.

het kan echter ook zo zijn dat u bij iedereen waarvan u inkomen ontvangt heeft gemeld met de loonheffingsverklaring dat u de heffingskorting toegepast wilt hebben en dat is dan de oorzaak omdat er dan op de uitkering, zoals in uw geval, veel te weinig loonheffing wordt ingehouden. dat is dan op basis van de tabel voor ieder afzonderlijk uitkeringsbedrag. bij de belastingdienst worden alle bedragen bij elkaar opgeteld met gevolg dat er dan sprake is van naheffing. 
indien wel terecht kunt u bij de belastingdienst een betalingsregeling afspreken.

al met al meer dan voldoende reden om dat bij de belastingdienst na te gaan resp. bij de uitkeerders/loonbetalers.

hoe dan ook is uw aanname dat het moeten terugbetalen consequenties heeft voor uw verzamelinkomen en u bijv. geen zorgtoeslag meer zou ontvangen is onterecht. 
als dit jaarlijks gebeurt is het zaak om in ieder geval daarover ook iets te regelen met de belastingdienst en/of uitkerende instantie.