Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 07-05-2019 19:45:51
Geldzaken & Recht

Nabestaande pensioen belasting

Toeslagen worden berekend over het bruto verzamelinkomen. de belastingafdrachten hebben dus op geen enkele wijze invloed op het recht op toeslagen. 

u heeft meerdere inkomstenbronnen en bij elk van die bronnen wordt uw inkomen belast in het laagste tarief. alleen lijkt het er op dat u meer dan 30.000 euro bruto verdient, aanzienlijk meer dan de grens van de eerste belastingschijf. de voorheffing die op uw inkomen wordt ingehouden door de uitkering- en pensioenverstrekkers is daarmee lager dan op basis van uw jaarinkomen zou moeten. bij uw jaarlijkse belastingaangifte wordt dit recht getrokken. zoals iemand die teveel voorheffing betaald heeft geld terug kan krijgen, zal iemand die te weinig voorheffing heeft afgedragen een aanslag krijgen om het restant alsnog te voldoen. 

als één en ander op basis van een relatief structurele situatie het gevolg is dan kan een hoge naheffing of teruggave worden voorkomen. dat doet u door een 'voorlopige aangifte' voor het lopende jaar in te vullen op basis van geschatte gegevens. dan wordt het verschil middels maandelijkse betalingen zo veel mogelijk gecorrigeerd waardoor de definitieve aanslag om een veel kleiner bedrag gaat. 

in uw situatie kan ik u wel aanraden om eens om uitleg te vragen om uw specifieke aangifte en bij het invullen van de voorlopige aangifte voor het lopende jaar.

en hoe vervelend uw situatie ook is, met een jaarlijks inkomen van 30.000 euro plus kgb is uw financiële situatie niet echt reden voor medelijden op dit vlak. u heeft een bijna modaal inkomen zonder daarvoor te hoeven werken.