Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 11-05-2019 12:47:32
Geldzaken & Recht

Airco-unit kapot na aankoop huis

Nog afgezien van de vraag waarom je bij een huis van meerdere tonnen waarde nu kosten en ergernis gaat krijgen over een dingetje van een paar duizend euro is op de link van costnix over verborgen gebreken ook duidelijk te lezen dat dit niet zo'n verborgen gebrek is.

"is een vereiste voor aansprakelijkheid van verkoper dat het gebrek zodanig ernstig is dat het normaal kunnen gebruiken van de woning wordt verhinderd. echter kan in sommige gevallen verkoper óók aansprakelijk zijn voor minder ernstige gebreken. dat is met name het geval als verkoper bepaalde kwaliteiten van het geleverde heeft toegezegd of zijn mededelingsplicht heeft geschonden (verkoper was op de hoogte van het gebrek, maar heeft daarover gezwegen ) of erger, als hij het gebrek heeft verdoezeld ( voorbeelden: voor verkoop overschilderen rotte kozijnen, het plaatsen van een kastenwand voor een beschimmelde muur )."

u kunt de woning volkomen normaal gebruiken. een airco is één van die vervangingen/reparaties waar je bij aankoop van een huis altijd wat reserve voor moet aanhouden, net als een cv ketel of ingebouwde keukenapparatuur.

doe u zelf een plezier en laat het schieten - een geschil zal in alle gevallen meer kosten dan dat het opbrengt.