Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 11-05-2019 13:39:40
Voeding & Gezondheid

“lemon drops” van sodastream

Onder normale omstandigheden wordt propyleenglycol gedeeltelijk (12-45%) door de nieren uitgescheiden, in onveranderde vorm.  de resterende propyleenglycol wordt door het leverenzym alcoholdehydrogenase gemetaboliseerd tot lactaat. vervolgens wordt lactaat gemetaboliseerd tot pyruvaat en uiteindelijk ontstaan kooldioxide en water. (bron: knmp)

de stof zit in ondermeer tabak en is bij verbranding zeer ongezond maar zit ook in heel veel voedingsmiddelen, rookmachines en e-cigaretten waar omdat er geen verbranding plaatsvindt de tolerantie zeer hoog is.


maximale dagelijkse belasting voor zowel oraal als parenteraal:
• volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: 500 mg/kg
• kinderen vanaf 1 maand tot 5 jaar: maximaal 50 mg/kg/dag
• kinderen tot 1 maand: 1 mg/kg/dag 

gezien het feit dat je bij dit frisdrankconcentraat 40ml pg in wel 20 liter water verdunt (1 op 500) moet je ettelijke tankertrucks per dag leegdrinken en dan kom je nòg niet in de buurt van een schadelijke dosis. kortom, pg is volstrekt onschadelijk.