Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 17-05-2019 16:37:25
Elektronica & TV

Tv defect plattetv.nl

Toevallig dat er gisteren ook een vraag was over platte tv. platte tv blijkt de geldende consumentenbeschermingswetgeving niet te kennen (iets anders dan fabrieksgaratie) waarin is geregeld dat bij een niet deugdelijk product de verkoper verantwoordelijk is voor allereest afdoende reparatie en als dat niet lukt een adequate vervnging dient te leveren en ook als dat niet lukt heeft u recht op geld terug.
een probleem  is hier dat u in beginsel dus helemaal niets met samsung van doen had (maar u mogelijk wel bent verwezen naar samsung hetgeen dan onjuist is omdat de verkoper dat had moeten regelen.
u heeft uiteindelijk een vervanger gekregen en nu die dus ook defect blijkt dient ook die allereerst te worden gerepareerd.

helaas, maar dan als 'mosterd na de maaltijd' zou u dit bij aankoop in een 'stenen winkel' van een betrouwbare leverancier niet zijn overkomen, nogmaals helaas.

ik geef u wel eeb drietal verwijzingen naar o.a. de geldende wetgeving:

http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html

maar ook helaas is recht hebben op iets soms iets anders dan recht krijgen. als het om een relatief groot bedrag gaat kunt u mogelijk  ook bij http://www.juriudischloket.nl" target="_blank">www.juriudischloket.nl  om advies vragen indien u uw recht niet krijgt.