Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 18-05-2019 17:21:10
Winkels & Webshops

Controle door kcb

het fytosanitair certificaat zat bij de zending

dit certificaat betekend niet dat er bij invoer niet alsnog een controle dient plaats te vinden. het geeft aan dat in het land van herkomst de planten als "veilig" zijn beoordeeld. u heeft ze zoals ik begrijp op laten sturen en dan moet postnl de planten laten controleren om te kijken of de planten voor de flora in nederland niet "schadelijk" zijn. en die controle moet betaald worden.

uitgangspunt in de regelgeving voor import van plantaardige producten is dat de fytosanitaire controle gebeurt aan de buitengrens. douanetechnisch mag de zending pas worden ingevoerd nadat de fytosanitaire controle is afgerond. concreet betekent dit dat een zending onder douanetoezicht blijft, totdat de fytosanitaire controle is afgerond.