Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 08-06-2019 13:51:15
Garantie & Verzekeringen

Notificatieplicht verzekeraar schadevrije jaren

Uw vriendin is achterop haar voorganger gebotst en daarbij is schade veroorzaakt. blijkbaar is er nadien een prolongatie van de verzekering geweest en ja dan heeft die schade, hoewel die nog niet is afgewikkeld een nadelig effect op de nieuwe premie. 

schadeformulieren bespreek je niet mondeling. die vul je samen in waarbij ook de veroorzaakte schade vermeld wordt. dus die voorschade bij de voorrijder zou niet moeten voorkomen op het schadeformulier wat uw vriendin en de tegenpartij hebben ingevuld. want die heeft niets met haar te maken. 

die voorschade is weer een zaak van die voorrijder en degene waar achterop geklapt is.

als de schade die uw vriendin veroirzaakt heeft echt gering is, zou zij die kosten beter voor eigen rekening kunnen nemen. dan wordt, na overleg met de verzekeraar, de premieverhoging ivm die schade teruggedraaid.
dus laat haar het schadebedrag aan de kentekenplaten opvragen.

maar wat heeft de “notificatieolicht schadevrije jaren” daarmee van doen?