Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Tk
Tkls - 09-06-2019 09:29:23
Garantie & Verzekeringen

Notificatieplicht verzekeraar schadevrije jaren

Met de notificatieplicht bedoel ik, dat de verzekeraar notificaties (brieven of emails) moet sturen dat de premie alvast omhoog gaat ondanks dat ze nog niet de mogelijkheid hebben geboden om de schade zelf te betalen omdat het schadebedrag nog niet bekend is, omdat er in eerste instantie een foutief bedrag is berekend (omdat er schades onterecht mee waren berekend).

de reden dat ik wil weten of een verzekeraar de premie al mag verhogen (en incassren), voordat de verzekeringsnemer de kans heeft om de schade zelf te betalen en die vehoging te voorkomen, is omdat het bedrag wat af is getrokken, het dubbele is van de afgelopen premie. dat is ineens best veel geld en als de verzekeraar de verhoging in deze situatie nog niet had mogen incasseren, is dat geld sneller terug (want mag niet), dan wanneer het wel mag, want mijn ervaring leert dat die bedrijven er erg lang over doen om dan het geld terug te storten.

hopelijk is het nog iets duidelijk zo.