Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovewinnie - 16-06-2019 09:02:12
Geldzaken & Recht

Onrechtmatig verkregen huursubsidie

Ja hier bent u lekker mee. deze mensen krijgen onterecht toeslag van ons belasting betalers omdat de huur volgens contract klopt.  waarschijnlijk verdienen ze ook nog zwart geld want om huur toeslag te krijgen heb je laag inkomen maar ze kunnen wel zonder moeite 850 betalen waarvan dan 150 zwart. vind dat best schokkend dat u daar aan meegewerkt hebt.
nu na 2,5 jaar wilt u de huurder weg hebben vanwegen die huursubsidie maar dat is voor u van geen belang aangezien u gewoon u geld krijgt. maar indd het zou mijn ook niet lekker zitten dat ze nu onterecht huurtoeslag krijgen. ook op papier staat gewoon een huur van 700 euro dus zolang ze betalen kunt u niks.
helaas staan de huurders sterk en moet u nu u huis verkopen en verhuurd u ook nog zonder toestemming van de bank. vraag me af of u die inkomsten wel opgeheven hebt bij de belasting de afgelopen 2,5 jaar. anders komt daar ook nog gezeik mee.

ga zsm naar juridisch loket wat je nu moet doen. hier in de straat was het zelfde gezeik, verhuren dan zonder toestemming bank. huis moest verkocht worden maar huurder wilde er niet uit en had contract voor onbepaalde tijd (mondeling afgesproken dat ze er bij verkoop uit zou gaan) maar bij verkoop wilde ze er niet uit met gevolg terug trekken kopen en boete van 12.000 euro. 

uiteindelijk is het verkocht voor 35.000 onder de vraagprijs die al heel laag lag (soort gelijke huizen kosten hier 185.000 euro, stond de koop voor 150.000 inc huurder en verkocht voor 115.000 euro) en dat inc boete vorige koper en onkosten houden ze net ton over. huurder zit er nog in.