Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 19-06-2019 08:39:46
Geldzaken & Recht

Ww en pensioen, een giftige cocktail

Je hebt gebruik gemaakt van de reorganisatieregeling en je dacht tot je pensioen een ww uitkering te kunnen genieten met eventueel nog een tijdje iow of ioaw.
de kans dat het uwv een baan voor hoger opgeleiden vindt is gering en je hoefde alleen regelmatig een sollicitatiebrief te schrijven.
de ww is tijdelijke uitkering bij werkloosheid, maar niet bedoeld om te gebruiken tot je pensioen, zodat je niet meer hoeft te werken.
de wetgeving heeft bij jou effect gehad. door aftrek van je pensioenuitkering op de ww uitkering ben je actief op zoek gegaan naar een baan en hebt die gelukkig ook weer gevonden.
op uitkeringen is de afgelopen jaren flink bezuinigd. ww is ook een uitkering. 
per saldo kom je er niet slecht vanaf. je bent maar 3 maanden werkloos geweest voor je een nieuwe baan vond, en na 2 maanden werk heb je een ziektewetuikering gekregen, waarop je pensioen niet wordt gekort. en nu nog 1 maand pensioenkorting na herleving van de eerdere ww uitkering. 
het uwv voert alleen de wet uit. als je vindt dat de wet onrechtvaardig is, let dan voortaan op welke partij je gaat stemmen. en pensioen wordt inclusief vakantiegeld gekort. niet alleen van de ww, maar ook van de bijstandsregelingen.