Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-06-2019 09:43:29
Winkels & Webshops

Onlineshopping59



een fraai bedrijf dat dreigt met beslaglegging. dat niet alleen om een onrechtmatige reden aangezien de wetgeving niet aangeeft fat het pakketje binnen 14 dagen moet zijn ontvangen maar wel binnen 14 dagen moet zijn terggezonden. u kunt dat bewijzen middels het verzendbewijs en neem aan dat u dat ook heeft.

het tweede aspect is dat de dreiging van beslaglegging ook feitelijk een bedreiging in strafrechtelijke zin betekent maar hier teken ik wel aan dat het de vraag is hoe lang dit al is geleden en of, zo ja welke, tussentijdse communicatie heeft plaats gevonden. het derde aspect is dat men het pakket in bezit heeft, aannemend dat dat door hen is bevestigd. en dat levert m.i dan een ander strafbaar aspect op.

in alle gevallen adviseer ik u twee dingen:
a. niet betalen en u niet gek laten nmaken door dit soort dreigementen.
b. verder geen actie ondernemen aangezien men als men echt beslag wil leggen op ouw bankrekening daar een vonnis vioor nodig heeft van een rechter na een zitting waarvoor u via een deurwaardersexploit voor moet zijn opgeroepen. zo dat onverhoopt het geval is, in ieder geval dan wel naar de zitting gaan.
gaat u niet dan loopt u het risico van een verstekvonnis terwijl u voor zover ik nu kan afleiden over meer dan voldoende argumenten beschikt dat het bedrijf 'van een zeer koude kermis  zal thuiskomen'.
 
u kunt eventueel ook nog nader advies vragen bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl  en uiteraard daar nooit meer iets kopen.
 ik zie net ook de reactie van @panther22 en uiteraard is het hoe dan ook wel een advcies dat indien u dat niet heeft gedaan het berokken bedrijf schriftelijk, aangetekend verzenden en met bewijs van ontvangst dat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht. daarbij het bewijs van terugzenden voegen.  
estland is lid van de eu dus gelden in ieder de europesche regels m.b.t. dit soort aankopen.