Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 21-06-2019 11:15:04
Geldzaken & Recht

Uwv houd vakantiegeld in, kan dat?

Hallo pwhmvanloon , 


uwv houd vakantiegeld in, kan dat?

ik heb een ww uitkering.

lees hier : 


https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/tijdens-ww-uitkering/detail/een-ww-uitkering-en-vakantie/vakantiegeld-en-een-ww-uitkering/vakantiegeld-vanuit-de-ww" target="_blank" data-accessibility-text-on="klik om in te klappen" data-accessibility-text-off="klik om uit te klappen">vakantiegeld vanuit de ww


bij uw ww-uitkering hoort ook vakantiegeld. uw vakantiegeld is 8% van uw bruto-uitkering. van uw vakantiegeld trekken wij loonbelasting en premies af, net als bij uw ww-uitkering. het nettobedrag dat overblijft, maken wij over op uw rekening. u krijgt een aparte betaalspecificatie van het vakantiegeld.


let op: uw vakantiegeld kan minder zijn dan u had verwacht. dat komt doordat voor het vakantiegeld een hoger belastingtarief geldt.


wij maken het vakantiegeld jaarlijks in de maand mei aan u over. als u alleen vakantiegeld vanuit de ww krijgt, hoeft u dit niet in te vullen als inkomsten op de inkomstenopgave van juni.


uw uitkering stopt

stopt uw ww- of iow-uitkering? dan betalen wij u het vakantiegeld waar u nog recht op heeft. dit doen wij binnen 2 weken na de laatste betaling van uw uitkering.