Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 24-06-2019 13:06:17
Geldzaken & Recht

Beneficiaire aanvaarding en betalen rente uit eigen middelen

door onequestion 23 jun. 2019   ik word verplicht om de rente te betalen voor 50%. maar dat zou ik dan uit mijn eigen middelen moeten doen.


alles wat er betaald moet worden dient uit de nalatenschap (van haar bank/spaarrekening) van wijlen uw moeder te worden betaald.
u hoeft geen cent uit uw eigen vermogen bij te dragen, zolang u haar nalatenschap niet accepteerd.

is er in de nalatenschap van uw moeder geen geld, dan wordt haar deel niet betaald of haar partner moet dit opbrengen, hij is immers de mede hypoheekhouder.

dat zal hij ook moeten als u de nalatenschap (schulden) van uw moeder niet accepteerd en hij met het (onbetaalde) vruchtgebruik en waarschijnlijk de te grote  hypotheekschuld achterblijft.

let op: zodra u de nalatenschap wel accepteerd gaat u wel alles, maar dan ook alles van moeders schulden betalen evenals de hypotheeklasten van haar deel en dat voor een onbekend aantal jaren.