Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-06-2019 22:27:15
Geldzaken & Recht

Gblt studentenhuis

Er zijn verschillen in gemeenten. bijvoorbeeld in rotterdam betaalt men voor degenen die op 1 januari van een jaar staan ingeschreven. als die persoon of personen verhuizen binnen de gemeente volgt er geen nieuwe aanslag. vertrekt men uit de gemeente dan is er voor een enkel onderdeel wel recht op teruggave, maar niet voor elke belasting. hetzelfde is van toepassing voor aanslagen van het waterschap.

u blijft in dezelfde gemeente dus uw bijschrijving op het nieuwe adres, heeft voor dit jaar daar nog geen gevolgen.

deze aanslagen zijn voor huurders. in principe heeft uw verhuurder daar niets mee van doen. maar ik neem aan dat hij de betaling overneemt en die kosten maandelijks aan de huurders in rekening brengt. wel zo handig, anders zou u uw medehuurders moeten aanspreken voor hun deel. en die zullen waarschijnlijk protesteren als ze bijvoorbeeld daar maar twee maanden of zo huren. 

u kunt op de site gblt alles nalezen over de regels.