Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harrybre - 26-06-2019 15:49:24
Vrije tijd & Tuin

Airco of ventilator?

Speelt geld een rol ? en gezondheid ? mijn moeder kon haar laatste jaar heel erg slecht tegen de warmte.was mij € 1000 waard geweest als zij die zomer wat beter was doorgekomen.

maar nu voor gewone mensen:
alles, wat aan warmte niet binnenkomt, hoeft er niet duur weer "uitgepompt" te worden. twee grote lappen ( ca € 20) van 5 x 5 mtr buiten voor de serre-ramen zorgden vorig jaar voor ca 5c lagere binnentemp. vitage en (redelijk witte)overgordijnen dicht deden de rest.
's nachts ventilatoren aan voor de open deuren ( twee boven elkaar) en ramen zorgden, dat het van ca 27-28 c terugzwakte naar 23c.
veel water over je hen spetteren zorgen voor een afkoeling net als zweet, want onttrekken warmte aan je lichaam bij het verdampen. ev. een natte hand/bad/stranddoek om je heen voor nog meer vocht om te verdampen.
mijn kleinkinderen sliepen buiten in een tent. aan het eind van de hitteperiode moeilijk weer naar binnen te krijgen...

airco in nl voor die paar echt tropische dagen ?  tenzij... zie boven...